* SEO optimizacija nastoji da poveća vidljivost sajta kod pretraživača, i pobljša njegovu vrednost za publiku putem tematskog dizajna stranice, stalnog HTML tagging-a i fokusiranjem sadržaja na suštinske ključne reči.

* Vrsta pretraživačkog marketinga gde je sajt kreiran ili modifikovan tako da mu bude poboljšano rangiranje na neplaćenim pretraživačkim listama.

* Dizajniranje ili modifikovanje web sajta tako da bude dobro rangiran na neplaćenim posebnim listama ili pretraživačima.

* Kreiranje ili unapređivanje web sajta tako da bude visoko rangiran kod pretraživača, kao i da pomogne potencijalnim mušterijama ili klijentima da nađu taj web sajt.

* Strategije i taktike preduzete da unaprede web stranice, tako da postanu bolje rangirane kod pretraživača. 

Marketing u Srbiji danas?

Marketing u Srbiji danas ?

Najinteresantnija oblast marketinga ovde sada nije internet već branding. Brending je ta snaga koja drmusa biznis svet Istočne Evrope.

Zašto? Uzmite u obzir koliko novih kompanija, radnji i produkata kao poplava žele da iskoriste ovo tržište u nastajanju. Gotovo svaki brend je nov, gotovo svaki se bori da bude primećen zajedno sa stotinama isto tako novih takmičara na tržištu.

U Svetlaninom slučaju, banka za koju ona radi, uspela je da prosperira kroz dve runde M&A, koje su selektovale samo 41 od više od sto banaka (a dodatna selekcija još predstoji), putem moći svog brenda. Neuobičajeno, Continental Banka ima odsek za PR-a devet godina, i prepoznavanje imena na tržištu se sada isplaćuje.

Na nesreću, većinu koje sam videla kod drugih kompanija ma kog tipa,sastojala se od varijacije na temu stavi-barbiku-na-sliku. Niko nije objasnio nazovi brend marketerima iz Srbije da je kolač sa sirom nerazlučiva roba, i da nije u dalekoj vezi sa brend-bildingom.

Kako god bilo, u nedelju uveče, tek što nisam uskočila u moj avion za povratak, imala sam brzi poslednji sastanak, ovaj put sa gospodinom Nikolom Orlovićem, nedavno penzionisanim čelnikom ekonomske analize za srpsko Ministarstvo Finansija.

Pitala sam ga šta neki od mojih novih prijatelja koji su pčelari u Somboru, mogu da učine da svoj uskladišteni med iznesu na nova tržišta. (Njihovo lokalno farmersko tržište ne može da primi količinu proizvedenog meda.) Da li da razmišljaju o izvozu? Kako bi to išlo?-pitala sam. Da- savetovao me je (preko prevodioca). -Međutim, prva stvar koju treba da urade je brend prezentacija. Brend je suština za sve.-

Ok, složila sam se, šta dalje?- Internet je veoma moćan za marketing - rekao je.- Da li ste čuli za to?-
Pa da, mislim da jesam.

Digital Marketing

Web ili kako se bolje formulise Digital Marketing U Srbiji je relativno novi pojam. Ima to svoje razloge u nedavnoj proslosti i nasim ekonomskim teskocama i specificnostima razvoja lokanog trzista. Zaista nema opravdanja da nam to bude izgovor i u buducnosti. Digital Marketing je jednostavno voz koji ne treba propustiti.

seo forward

© Copyright 2022 SEO Srbija - Sva prava zadržana